Powered by Intergraph

Administrație publică

Deciziile fundamentate presupun informații corecte și expertiză în analiza și interpretarea informațiilor. Instituțiile trebuie să soluționeze duble provocări:

  • Cele ale instituției în sine: lipsa personalului de specialitate, lipsa de informații istorice și actuale, diferențe mari și aparent inexplicabile între costurile de întreținere pretinse de diferiți furnizori;
  • Cele ale comunității pe care o deservesc: pe agenda publică din România se regăsesc teme precum schimbarea valorilor și a mentalităților, transparență instituțională crescută și intoleranță față de erori.

 În acest context, deseori instituția continuă să se bazeze pe decizia unui singur om - cel cu cea mai mare experiență sau cel care acceptă să-și asume răspunderea. Memoria instituțională este o mare provocare, informațiile nu apucă să fie actualizate, tehnologia deținută nu ține pasul cu realitatea.

Succesul în fața acestor provocări necesită reconsiderarea strategiei față de circulația informațiilor în instituție, astfel încât rezultatul să fie o instituție agilă care dovedește anticipare și pregătire.